Soya: Oktober har gitt sterk avkastning

Utgitt: 12. oktober 2024

Soyabønner kan vise seg å være en attraktiv investering i oktober måned, viser en analyse av prisutviklingen for råvaren utført av daytrader.no. Analysen viser at 73 % av alle oktober-måneder de siste 15 årene har endt med en positiv avkastning, med en gjennomsnittlig økning på 3,39 %. Soyabønner kan handles via handelsplattformen Markets.

Når man ser på historikken og kombinerer det med teknisk analyse av kursgrafen, er det interessant å vurdere en investering i soyabønner. Man får samtidig en teoretisk “rabatt” akkurat nå, ettersom prisen så langt i oktober har falt med over 3 %. Samtidig har prisen på soya returnert til et tidligere motstandsområde, hvor kursen tidligere har brutt oppover, noe som ofte indikerer et sterkt kjøpssignal.

Området fungerer nå som støtte.

I videoen nedenfor utfører vi en analyse av soyaprisen. I videoen velger vi et stop loss på 990, litt under det nåværende nivået, for å ta høyde for svingninger. Take profit kan for eksempel settes rundt 1075 USD eller før den såkalte “roll over date” den 25. oktober. På denne datoen overføres handelen automatisk til en ny kontrakt, noe som kan medføre ekstra kostnader. Soyabønner kan handles via handelsplattformen Markets.

Selv om soyabønner har en historikk for å stige i oktober, er det selvsagt ingen garanti. Man bør gjøre sin egen research og handle via en demokonto hvis man ikke føler seg sikker.

Soyabønner kan handles som CFD hos Markets. Redaksjonen i daytrader.no har posisjoner i soya.

Del denne artikel